п'ятниця 15-04-2022
В українській кухні першорядне місце здавна займала капуста. Її їли сирою з олією і без олії, з цибулею і без цибулі, варили капусняки і пражили з олією або м’ясом. Варили з неї пироги з домішкою картоплі, бринзи і сиру.
Засипана капуста - це страва стародавньої кухні, основою якої є квашена капуста та пшоно. В різних рецептах приготування серед інгредієнтів можна знайти м'ясо, молоко, сметану. Також, деякі господині готують її, як одну із 12 страв на Святий вечір, тобто пісною.
Сьогодні учасники майстер-класу вчилися готувати цю страву. Засипана капуста вийшла дуже ніжна структурою. Капуста з пшоном ніби стали одним цілим. Від капусти залишилась характерна кислинка, яка балансувалася засмажкою з цибулі. Це було дуже смачно і дегустували з великим задоволенням.
Майстер-клас проведено в рамках проєкту «Надбужанські кулінарні традиції», який в Україні реалізує Агенція місцевого економічного розвитку Кам'янка-Бузького району партнерстві з нашими друзями з Польщі Stowarzyszenie "Lokalna Grupa Działania - Tygiel Doliny Bugu" за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках CBC Programme Poland-Belarus-Ukraine.
Всі новини Попередня новина Наступна новина
Цю сторінку переглянули 201 разів