Страва старовинної надбужанської кухні "засипана капуста"

п'ятниця 15-04-2022

В українській кухні першорядне місце здавна займала капуста. Її їли сирою з олією і без олії, з цибулею і без цибулі, варили капусняки і пражили з олією або м’ясом. Варили з неї пироги з домішкою картоплі, бринзи і сиру.

Засипана капуста - це страва стародавньої кухні, основою якої є квашена капуста та пшоно. В різних рецептах приготування серед інгредієнтів можна знайти м'ясо, молоко, сметану. Також, деякі господині готують її, як одну із 12 страв на Святий вечір, тобто пісною.

Сьогодні учасники майстер-класу вчилися готувати цю страву. Засипана капуста вийшла дуже ніжна структурою. Капуста з пшоном ніби стали одним цілим. Від капусти залишилась характерна кислинка, яка балансувалася  засмажкою з цибулі. Це було дуже смачно і дегустували з великим задоволенням.  

Майстер-клас проведено в рамках проєкту «Надбужанські кулінарні традиції», який в Україні реалізує Агенція місцевого економічного розвитку Кам'янка-Бузького району партнерстві з нашими друзями з Польщі Stowarzyszenie "Lokalna Grupa Działania - Tygiel Doliny Bugu" за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках CBC Programme Poland-Belarus-Ukraine.

Всі новини Попередня новина   Наступна новина

Цю сторінку переглянули 120 разів