Як готували борщ з копченими грушами

четвер 14-04-2022

Сьогодні відбувся наступний майстер-клас в рамках транскордонного проєкту "Надбужанські кулінарні традиції". Учасники готували старовинну страву - борщ з копченими грушами. Борщ – це збірна назва різних варіантів першої страви. Смак, колір та набір інгредієнтів якого залежить від часу та місця приготування.  Характерною ознакою борщу є відчуття кислинки. Хоча і тут не обійдеться без сюрпризів. Поки не з’явилася звичка використовувати помідори чи томатну пасту, борщовий смак отримували завдяки використанню бурякового чи навіть хлібного квасу. Народна ж практика приготування борщів знала чимало експериментів. Так до нього могли потрапити фрукти чи ягоди, що можуть здивувати не одного гурмана. От і сьогодні учасники відтворили один з давніх рецептів борщу - з копченими грушами.

Справді, борщ куштують як у вишуканому ресторані високої кухні, так і в кожному українському домі незалежно від їстатків, місця проживання, віку чи професії. Українські господині завжди відрізнялися винахідливістю та експериментували з рецептами борщу.

Проєкт «Надбужанські кулінарні традиції» в Україні реалізує Громадська організація Агенція місцевого економічного розвитку Кам'янка-Бузького району у партнерстві з Stowarzyszenie "Lokalna Grupa Działania - Tygiel Doliny Bugu" за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

Всі новини Попередня новина   Наступна новина

Цю сторінку переглянули 100 разів