Відбувся майстер-клас з приготування страви "Начінка з печінки"

середа 23-02-2022

Сьогодні відбувся третій майстер-клас в рамках транскордонного проєкту "Надбужанські кулінарні традиції". Учасники готували старовинну страву - начінка з печінки. Все вдалося на славу. Такий гарний наїдок посідав чільне місце у рецептурній книзі кожної порядної галицької господині, щоб мати змогу файно приймати гостей на празник чи уродини.

Тож, треба було взяти добрий кусень свинної печінки, нашинкувати невеликими шматками, трошки проварити (зо дві-три хвилинки), але не сильно, бо буде затверда. Збити п'ятеро яєць сирих, і ще стільки ж зварити. Дати жменю файного фаршу, порізати перчину і ще всяких секретних інгредієнтів (то все розказує Галина і Олексій Кекоші на майстер-класі) Потім ще треба трохи почарувати, майстерно запекти і отримати елегантну страву.

Проєкт «Надбужанські кулінарні традиції» в Україні реалізує Громадська організація Агенція місцевого економічного розвитку Кам'янка-Бузького району у партнерстві з Stowarzyszenie "Lokalna Grupa Działania - Tygiel Doliny Bugu" за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

Всі новини Попередня новина   Наступна новина

Цю сторінку переглянули 93 разів