Розпочинаємо новий транскордонний проєкт!

понеділок 10-01-2022

Регіон річки Західний Буг на Підляшші (Польща) та у Львівщині (Україна) характеризується спільним багатством місцевої культури та історії, особливо в плані кухні. Дотепер він не був використаний належним чином для розвитку туризму в регіонах. Місцева кухня є важливою складовою туристичного досвіду. Гастрономічний туризм означає постійне поєднання їжі та подорожей. Кулінарна спадщина, заснована на традиційних продуктах, є незмінною складовою культурної спадщини. Це відіграє важливу роль в просуванні регіону.

Громадською організацією "Агенція місцевого економічного розвитку Кам'янка-Бузького району" та Stowarzyszenie ,,Lokalna Grupa Działania - Tygiel Doliny Bugu" подано проєкт "Надбужанські кулінарні традиції" до Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Проєкт отримав фінансування та ми розпочинаємо його реалізацію у 2022 році.

Що ж відбуватиметься?

Найперше, відбудеться серія майстер-класів «Збереження кулінарної спадщини долини Бугу», де можна навчитися готувати старовинні традиційні страви нашого регіону:

  • Борщ з копченими грушами
  • Засипана капуста
  • Кров’янка, картоплянка, хурка
  • Зав’янок
  • Сушеня з квасолею
  • Верещака
  • Ребра томлені в пиві з вишнями
  • Начінка з печінки
  • Торбинка рибака з цитриновим соусом
  • Мачінка з грибів з пирогом

А далі.... Надбужанський фестиваль смаку, обміни досвідом та укладання унікальної Книги рецептів.

Запрошуємо мешканців нашої громади до участі в проєкті.

Довідки за телефоном: +380502387096

Всі новини Попередня новина   Наступна новина

Цю сторінку переглянули 194 разів