понеділок 10-01-2022
Регіон річки Західний Буг на Підляшші (Польща) та у Львівщині (Україна) характеризується спільним багатством місцевої культури та історії, особливо в плані кухні. Дотепер він не був використаний належним чином для розвитку туризму в регіонах. Місцева кухня є важливою складовою туристичного досвіду. Гастрономічний туризм означає постійне поєднання їжі та подорожей. Кулінарна спадщина, заснована на традиційних продуктах, є незмінною складовою культурної спадщини. Це відіграє важливу роль в просуванні регіону.
Громадською організацією "Агенція місцевого економічного розвитку Кам'янка-Бузького району" та Stowarzyszenie ,,Lokalna Grupa Działania - Tygiel Doliny Bugu" подано проєкт "Надбужанські кулінарні традиції" до Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Проєкт отримав фінансування та ми розпочинаємо його реалізацію у 2022 році.
Найперше, відбудеться серія майстер-класів «Збереження кулінарної спадщини долини Бугу», де можна навчитися готувати старовинні традиційні страви нашого регіону:
А далі.... Надбужанський фестиваль смаку, обміни досвідом та укладання унікальної Книги рецептів.
Запрошуємо мешканців нашої громади до участі в проєкті.
Всі новини Попередня новина Наступна новина
Цю сторінку переглянули 194 разів